HISTORIE VAN MANDENMAKERIJ ‘DE BROEDKORF’

Sinds 1920 nadat oprichter Opa Henk Overbeek was verhuisd van Cabauw naar Hoenkoop (het huidige Oudewater) is mandenmakerij De Broedkorf vervlochten met Oudewater.

Na Henk volgde in 1976 zijn zoon Ome Piet Overbeek in de rij mandenmakers, waarbij tevens de huidige bedrijfsvorm ontstond in een combinatie van winkel en werkplaats met daarbij de ietwat museale bezienswaardigheden over de mandenmakerij. Piet bouwde, met de economische wind mee, zijn bescheiden bedrijf uit en ging werken voor bekende opdrachtgevers zoals o.a. Joop van den Ende,  NOS decor, V&D en tal van bekende en minder bekende decorateurs, etaleurs, interieurbouwers en uiteraard particulieren met bijzondere maat en vorm gebonden wensen. Ook nam de aanvulling met natuurlijke producten uit het buitenland een enorme vlucht waardoor het assortiment bijna oneindig werd.

In 1986 nam de huidige eigenaar Fons Vermeij samen met Joke het roer over. Met zijn tweeën bouwden zij verder en in 1998 was het zover dat het bedrijf uit zijn jasje aan de Utrechtse straatweg 44 was gegroeid.

Met medewerking van gemeente Oudewater kon aan de overzijde op “Het Statenland” een stuk grond worden gekocht waarop de huidige Broedkorf is gevestigd met ruime toegang en eigen parkeerplaatsen voor de deur. Daarbinnen konden,  door de grotere ruimte, de winkel en werkplaats veel beter tot hun recht komen in een sfeervolle ambiance met traditionele kap-en balkconstructies. Je zal er bij een bezoekje heerlijk kunnen verdwalen, tussen alle verrassende artikelen en natuurlijke materialen….

opa Henk

Opa Henk Overbeek

Oom Piet

Ome Piet Overbeek

Fons

Fons Vermeij